Omgebouwde jeep

Arnold Mulders

Mijn vader, Frans Mulders, heeft eind 1944 deze legerjeep gekocht van “de Domeinen”. Ik was toen 10 jaar en weet nog goed dat hij de jeep ombouwde tot auto. Met de materialen die hij toen kon krijgen, zoals plaatstaal, triplex en mica, heeft hij samen met een medewerker van het familiebedrijf in zandtransport de jeep omgebouwd. Ik herinner mij nog dat deze bruin werd geverfd. De jeep heeft nog zeker vier of vijf jaar dienstgedaan en is helemaal opgereden. Er is veel mee gereden naar werk in o.a. Vlissingen en Nijmegen.

Er zat een vierwielaandrijving in en schakelen ging met de zogenaamde “Dubbelkluts”, dat wil zeggen: koppeling indrukken, vrij zetten, op laten komen voor een evenredig toerental, weer koppeling indrukken en dan pas schakelen. Dit moest zo gebeuren, omdat er geen synchronisatie in zat. In deze ‘jeepauto’ heb ik als 12-jarige leren autorijden. De foto is van 1947.

Kenteken bij deze foto

N-66187

Door bezoekers

Mijn vader Frans zit op het linker spatbord, met baret op zijn hoofd en met laarzen.
Deze foto is gemaakt op het werk van Vlissingen. ik was 9 jaar.
Ik mocht een week mee en logeerde een week bij een 'hospita'".
Ik ben een keer mee mogen varen met een zogenaamde Bak, waarin het Zandwater werd gestort totdat hij bijna zonk. deze bak werd daarna gevaren naar n perszuiger die het zand/water door buizen, rond +- 70 cm perste naar het stort.. ik ben toen zeeziek geweest
omdat de zandzuiger voor Vlissingen lag en de Noordzee aardig ruw was..

@ Jan Mulders. Bedankt voor de aanvulling. Zo krijgt de foto een echt verhaal! Is het met die zeebenen nog goed gekomen?

Reageer