Militaire motorfiets

Tiny Passon

Dit is mijn vader, Henricus Passon, achter het stuur van een motor met zijspan (wel een beetje een vierkante kist eigenlijk) op het terrein van een kazerne in Vught. Dat moet in de jaren ’30 geweest zijn. Jammer genoeg is het kenteken van de motor niet te lezen (er lijkt wel helemaal niets op het bordje op het voorspatbord te staan).

Door bezoekers

Vreemd ! Deze foto is gemaakt in Heesch in 1939/1940 (Mobilisatie augustus 1939-10 mei 1940 ). Dit is de St Petrusschool van de broeders de la Salle ,die staat er nog steeds en is nu het onderkomen van o.a. de Fanfare '"Aurora".
Linkse raam was de eerste klas ,links daarvan was de "Loods" .Toen de nederlandse soldaten daar ondergebracht waren kwam ik daar regelmatig. De moter staat op de speelplaats ,terwijl aan de andere kant op de speelplaats een kleine barak stond met veldkeuken,Erwtensoep lucht.

Bedankt voor de reactie Fried.
Wat je schrijft zal best wel kloppen want ik wist het niet zeker. Wat ik wel zeker weet is dat mijn vader op de motor zit. Die in 1939 31 jaar was. Heb informatie bij Defensie opgevraagd die hopelijk uitsluitsel geven. Wellicht staan er nog bekende op. Heb nog meer foto,s. Nogmaals bedankt voor de reactie. Tiny Passon

mooi h'e.

Volgens de gegevens van de ‘dienstplichtkaart” die ik inmiddels van Defensie heb gekregen, werd mijn vader op 19 maart 1928 ingelijfd als G.D. van de lichting 1928. Hij was toen 19 jaar. Zijn rang was korporaal-rijwielhersteller en op 1 maart 1939 is hij overgeplaatst naar het 1e Regiment Wielrijders. Op 8 juni 1939 is hij teruggegaan in dienst en op 17 juni1940 met groot verlof gegaan. Helaas staat er niet op waar dit was.

De motor betreft een BSA G14 1000cc. Het zijspan is een materiaalbak met personen accomodatie, een van de drie varianten die in gebruik waren. Het kenteken is het legerkenteken hierbij wordt in een diagonale Nederlandse vlag met nummer geschilderd. Op het spatbord staat hetzelfde nummer maar dan in zwart op een oranje vlak. Mocht je nog meer foto's hebbeen dan zou ik deze graag zien. Ik ben bezig met de restauratie van een BSA G14.

@Jacques Gramser. Helaas zijn wij op dit punt afhankelijk van de medewerking van bezoekers van deze website. Verder hebben wij ons gericht op het Brabantse aspect ervan: de nummerplaten, dus minder op merken en typen. Maar als je "Zoek in alle kentekens" in het bovenste zoekveldje BSA invult, dan komen er een stuk of vijf bovendrijven.

Met vriendelijke groet

Reageer