Gerrit Matheus Schets

Stalhouder en vervoerder

Gerrit Reniers en Jeanne Schets

Deze foto is gemaakt voor de woning van mijn opa, Gerrit Matheus Schets (1891-1973). Let op het telefoonnummer, dat is het eerste uitgegeven nummer in Terheijden, nummer een !! Opa had ook een busverbinding met Breda, voordat de B.B.A. het overnam. De tweede foto is genomen bij een uitstapje van de Burgerwacht van Terheijden, rond 1925. Chauffeur en eigenaar van de vrachwagen is mijn opa Gerrit Matheus Schets.

Hij werd geboren in Princenhage en trouwde in 1919 met Adriana Cornelissen. Hij was toen al stalhouder aan de Raadhuisstraat 69 in Terheijden. Gerrit was een van de eersten in het dorp die een vrachtauto aanschafte. Ook verzorgde hij dus de eerste lijndienst per autobus tussen Wagenberg en Breda. Als stalhouder verhuurde hij sjieke rijtuigen met koetsier.

Jeanne vond nog een nieuwsbericht in het Utrechts Nieuwsblad van 6 juni 1925 over de ravage die een vrachtwagen van Schets met C.G. van Gilst achter het stuur de dag tevoren had aangericht in Rotterdam.

Door bezoekers

Prachtig die oude plaatjes en verhalen.

@ Henk Konings. Dank voor het compliment. Mensen laten genieten van het verleden, daar doen we het voor!

Met vriendelijke groet

Voor Jeanne Schets (schrijver van artikel: https://deautovanmnopa.nl/fotos/gerrit-matheus-schets)
Mijn moeder Rina Schets was dochter van het gezin Schets dat in de Raadhuisstraat woonde. Mijn opa reed met paard en wagen voor o.a. van Gend en Loos en ook hadden ze een winkel in stoffen. De Tiko.
Zijn deze Schetsen familie van elkaar?

Ja deze twee Schetsen zijn neven van elkaar Walther v d ELshout.

Ja Walther deze Schetsen waren neven van elkaar!

Dus de wereld is maar klein, we zijn ergens allemaal familie van elkaar!

En we kunnen het nog steeds, goed met elkaar vinden.

Reageer