Een bijzonder richtingsbord

Joop Stok

Dit is Jan de Wolf - broer van mijn oma Stok de Wolf - in de zomer van 1931 op zijn Indian Scout, model 1927 of 1928. Jan (geboren in Delft ) had bioscopen in Boxtel en Deurne.

Het meest interessante aan deze foto is echter de locatie. Op het bord staan twee pijlen. De pijl naar rechts geeft reflecterend ‘Tilburg’ aan met daaronder Shell.  De pijl naar links wijst naa ’s Hertogenbosch’ met daarboven de afkorting B.B.N. (staat voor Bond van Bedrijfsautohouders in Nederland ). Zo goed als zeker dus verwijzend naar benzinestations.

Ik heb uitvoerig speurwerk verricht naar waar dit zou kunnen zijn. Met name dat de weg grenzend aan een hoofdroute ligt (dit kan bijna niet anders dan Tilburg - Den Bosch zijn, de Bosscheweg); de westelijke zonnestand; de achterliggende velden met hagen en heggen die overeenkomen met de militaire kaart uit 1928 en (op de originele foto beter zichtbaar) rechts midden een boerderij. Dit pand bestaat nog steeds en staat op de hoek Kreitenstraat - huidige Panneschuurlaan (vroegere Udenhoutseweg).

Kortom: dit komt met een bijna aan 100% grenzende zekerheid overeen met de kruising Quatre Bras, rijdend richting Oisterwijk.

Kenteken bij deze foto

N-22839

Door bezoekers

Reageer