De Jong's Thee uit Breda

Pietro de Jong

De bedrijfsauto van "De Jong's Thee Breda" van (de erven?) T.J. de Jong, Eindstraat 27 Breda, zal ongetwijfeld een N-nummer kenteken hebben maar het is mij nog niet bekend.
Op de foto poseert mijn oom Theodorus Marie (Theo) de Jong bij de bedrijfsauto. De foto is gemaakt tijdens de oorlogsjaren 40-45.

A-Ford
A-Ford
A-Ford
A-Ford

Door bezoekers

Beste Pietro, Ik was op zoek naar verhalen en servies... van De Jong's koffie en thee Breda. Vind ik zomaar een foto van mijn opa op het internet (Theo De Jong). Ik denk dat dit dezelfde auto is.. Dit is een N-nummer. Helaas valt de rest van het kenteken van de foto.
NB. de foto is in het verhaal zelf geplaatst.
[de redactie].

Ik bezit een oud koffieblik van De Jong's koffie. Heeft iemand hier wat aan?

Beste Bart, als zoon van Addy de Jong (Dochter van Marius de Jong) heb ik zeker interesse! Aangezien het binnenkort al moederdag is, hoop ik dat ik hem kan geven als cadeau ?! Hoor graag je reactie op vanaken78 @ Hotmail punt com

Mijn vader was lid van de Bredase Fotoclub en noemde af en toe de naam " koffie de Jong" als mede-oprichter van deze club.
Is dit bekend? Wie weet hier meer van?

Ik heb 2 theezakjes van een ons in mijn bezit van "de Jongs"thee hebben jullie daar interesse in.

Groetjes Esther

@ Esther. Dank je voor het aanbod. Een foto van de theezakjes zouden we kunnen gebruiken, maar de theezakjes zelf niet. Als je ze kwijt wilt zou je kunnen proberen of een van de heemkundeverenigingen in de regio er belangstelling voor heeft. Dat zijn Engelbrecht van Nassau en De Oranjeboom.

De auto is een Ford model A

Het staat er alweer bij, R. van Buul. Dank voor de info.

Mijn grootvader Jos de Jong, mededirecteur van De Jong’s koffie en thee was een tijdlang verwoed amateurfotograaf die ook in fotovakbladen publiceerde. Dat begon al in de jaren dertig. Ik kan me goed voorstellen dat hij bij een bredase fotoclub betrokken is geweest.

@Ad Cosijn. Dank voor deze informatie. Zouden de bovenstaande foto's ook door hem zijn gemaakt?

Beste Ester, Ik was op zoek naar verhalen, servies, blikken, spaaracties en ander leuks uit die tijd van de firma De Jong.. (foto's van spullen vind ik ook geweldig)... ik ben een kleindochter van Theo de Jong die in het bedrijf van zijn vader als verkoper werkte. ik hoop dat je de theezakjes nog hebt en dat ik met je in contact kan komen...

Beste Tessy, jouw mailadres heb ik uit je reactie verwijderd; het is een beetje gevaarlijk om het open en bloot op de website te zetten. Ik stuur jouw verzoek om contact "achter de schermen" naar Esther. Het  is dan aan haar om al of niet te reageren.

Ik hoop je hiermee van dienst te zijn  geweest.

Esther en Tessy zijn inmiddels met elkaar in contact gebracht.

Ik zou graag in kontakt komen met familieleden van de familie de Jong, aangezien ik op zoek ben naar foto's van de tabaksfabriek van Th.J. de Jong in de Akkerstraat te Breda. Mijn grootvader en zijn broer hebben onder de naam Gebr. Wiercx deze tabaksfabriek gebouwd.
Wie kan mij helpen?

Reageer