De Adler van Mommersteeg

Streekarchief Langstraat Heusden Altena

Op de foto is een luxe Adler automobiel (type landaulette) te zien uit de 20er jaren van de vorige eeuw. De chauffeur zat (in de kou) voorin, terwijl de eigenaar een luxe overdekte coupe had.

Deze Adler behoorde toe aan de familie Mommersteeg uit Vlijmen die een zaadhandel bezat. Het bedrijf en de familie Mommersteeg hadden meerdere nummerbewijzen op hun naam staan. Helaas is niet te zien welk nummer op deze auto prijkte.

De foto's komen uit de collectie van het Streekarchief Langstraat Heusden Altena, fotonr. vlm09291 en vlm09292

Door bezoekers

Van de 14 kentekens op naam van Mommersteeg uit Vlijmen zijn er 4 uitgegeven vóór 1930. De overige 10 ruimschoots later. Bij foto vlm09292 staat vermeld dat Henri Mommersteeg in zijn Adler zit. Van de vroege 4 kentekens staat er slechts eentje op naam van een H.J.M.H.C Mommersteeg. De voorletters van de andere 3 kentekens corresponderen niet met de naam Henri. De conclusie lijkt dus gerechtvaardigd dat N-16613 op de Adler heeft gehangen.

@ Jan van Weert. Het klinkt logisch, maar het is niet sluitend. Er is sprake van "zijn Adler" maar ook van de auto van de "familie Mommersteeg". Van de auto met kenteken N-16613 in de jaren '20 bestaan ook foto's. En dan gaat het om een Fiat. Maar ook dat sluit dit kenteken voor de Adler niet uit. Het blijft dus nog ongewis.

Reageer