Bussen van De Wit

Provinciaal of niet?

Wim Jaegers

Ondernemingen trekken zich niets aan van de kentekens. Het maakt voor hen niet uit of er een provinciaal of een landelijk nummerbord op de auto zit. Hieronder drie foto's van bussen van de firma De Wit uit Handel. De eerste heeft zichtbaar een provinciaal kenteken, van de tweede weten we het niet en de nieuwste bus had al een "nieuw" nummer. Duidelijk is zeker, dat de firma De Wit met zijn tijd meeging!

Bus op basis van T-Ford
Bus op basis van T-Ford
Diamond 1935/36
Diamond T 1935/36

[Aanvullingen redactie] Uit gegevens die Kees van Schenk Brill verzamelde weten we, dat het nummer van de Ford bus op de eerste foto niet helemaal zichtbaar is. Het volledige kenteken luidde N-14549.

In het Gemerts Nieuwsblad verscheen in 1995 een artikel over het zeventigjarig bestaan van het bedrijf. Klik hier om dat te lezen.

Met dank aan Jan van Haandel.

Door bezoekers

bij foto 2 dacht ik dat het een Diamond T van het bj 1935 was

Foto 2 betreft inderdaad een foto van een Diamond T bouwjaar 1935/1936.
Ik woonde in de jaren 40 en vijftig in Hintham gemeente Rosmalen aan de Rijksweg van Den Bosch naar NIjmegen.Deze bus kwam elke woensdag langs met bestemming de veemarkt in Den Bosch. De bus was inderdaad eigendom van de firma De wit in Handel.

@ W. van den Boom. Dank voor deze informatie. Duidelijk is nu wel, dat de Diamond met een Brabants kenteken heeft gereden. Volgens gegevens van Kees van Schenk Brill heeft de firma in 1935 een Diamond met carrosserie van Verheul aangeschaft, die kenteken N-14549 droeg (later NB-48-48). Die heeft men maar liefst twintig jaar in bedrijf gehad.

Met vriendelijke groet

foto 1. Bus op het chassis van een Ford T.

@ herman van oldeneel. Dank voor de aanvulling. Het merk en type staan nu bij de foto.

Reageer